Sanja Kosanović

By 18/10/2018 No Comments

ZDRAVLJE I OSJEĆAJ MIRA ČINE ME USPJEŠNIJOM

Početkom 2017. godine dijagnosticiran mi je dijabetes tip 1. Liječnici kažu da je okidač za dijabetes bio stres te da je njegova pojava ujedno usko povezana s autoimunom bolesti štitnjače koja mi se javila prije 11 godina.

NEUREDAN NAČIN ŽIVOTA I RAZMISLJANJA SU ME DOVELI DO DIJABETESA

Deset godina radim u obiteljskoj tvrtki i radeći bi se često iscrpljivala kako fizički tako i psihički. Bez obzira na to što sam više manje pazila što jedem i redovno trenirala, jako puno sam radila i odlazila kasno na spavanje. Moja savjest mi tada nije dozvoljavala da posao ostavim za kasnije. Nisam se znala nositi s poslovnim situacijama u kojima sam se nasla krajem 2016. godine sto me dovelo do narusenog zdravstvenog stanja.

Tijelo mi je davalo sve veće signale i relativno brzo sam prepoznala da nešto nije u redu. Pojavila su se učestala mokrenja i učestala žeđ. Našla sam se u situaciji da se 3-4 dana nisam mogla napiti tekućine. Sve to me ponukalo da posjetim liječnika.

DIJABETES JE PRESUDIO DA POČNEM TRAŽITI RJEŠENJA

Nakon što sam dobila prve nalaze i od kad mi je uspostavljena dijagnoza krenula sam mijenjati svoje navike prema uputama liječnika. One mi nisu u potpunosti odgovarale i imala sam osjećaj da postoji još nešto. Samostalno sam počela otkrivati alternativni svijet pristupima liječenju i na koji način su emocije povezane s unutarnjim organima. To me zainteresiralo i počela sam istraživati sve više i više.

Moje istraživanje me dovelo do LifeTech centra. Nakon benefita i promjena koje sam osjetila već nakon prva tri dolaska, shvatila sam da je to put kojim želim ići dalje u rješavanju svoje zdravstvene situacije. Sada u LifeTech centar dolazim već godinu dana, a promjene koje osjetim i vidim na sebi su za mene uistinu velike.

POZITIVNE PROMJENE SU SE ODRAZILE NA MOJE ZDRAVLJE I MEĐULJUDSKE ODNOSE

Koristim i dalje upute koje sam dobila od liječnika, no u LifeTech centru sam naučila na koji način obraćati veću pažnju na svoje misli, osjećaje i ponašanja kako u privatnom tako i u poslovnom životu. Sve to se odrazilo i na pozitivne promjene mog zdravstvenog stanja. Smanjila sam dozu lijekova za štitnjaču i postupno smanjujem doze inzulina. Mir koji sam dobila redovnim odlascima na relaksacije za mene je neprocjenjiv.

Osvijestila sam da će stresnih situacija u mom životu uvijek biti, no da je na meni kako ću ih doživljavati. Sada puno manje ulazim u konflikte, manje i blaže reagiram u situacijama koje bi me prije uzrujale, mirnija sam i na sve što se oko mene dešava gledam iz drugačije perspektive.

Danas uspješno kontroliram dijabetes i to iznimnim redom. Ustajem i idem na spavanje u isto vrijeme, vodim računa da imam obroke u isto vrijeme i svakodnevno odlazim na relaksacije. Na poslu sam produktivnija i postižem bolje rezultate.

Sve te promjene su se pozitivno odrazile i na odnose u obitelji i na poslu. Redovno dobivam komplimente kako sjajim i kako im je lijepo vidjeti istinski sretnu i zadovoljnu osobu. Čak su i članovi moje obitelji potaknuti mojim primjerom krenuli na relaksacije i tako smo sada još veća podrška jedni drugima.

Sada sam svjesna da je najbitnije kako se ponašam i što mislim, a da je posljedica toga izvrsno zdravlje.