Marta Antić

By 18/10/2018 No Comments

NAKON 3 OPERACIJE i 10 GODINA REHABILITACIJE… PRVI POZITIVNI REZULTATI

Od 2007. godine kada sam trenirajući ozlijedila koljeno te mi je dijagnosticirana dislokacija koljenog zgloba nosila sam se s velikim bolovima i nesigurnošću. Zbog ozljede sam morala prekinuti sve svoje aktivnosti, a do tada sam se redovno bavila capoireom, taekwondo-om, latino plesovima i uživala sam u glumi i scenskim nastupima.  U periodu od 10 godina imala sam tri operacije koljena nakon čega je slijedio dugotrajan proces rehabilitacije.

OZLJEDA ME STJERALA U KUT

U trenutku ozljede imala sam 16,5 godina te sam bila svjesna da je to period kada se moje tijelo najviše razvija, a ja sam većinu vremena provela u kontroliranim uvjetima rehabilitacije. Doktori su govorili da je s koljenom sve u redu te da se oporavlja, dok ja nisam primjećivala napredak.

Nakon dugogodišnjih liječničkih tretmana u Hrvatskoj i inozemstvu te nemogućnosti ravnomjernog korištenja obje noge, moja zdrava polovica tijela je počela patiti. Sve to je rezultiralo dvostrukom devijacijom kičme, degradacijom kukova, koljena, osteoporozom te sve jačom psihičkom i fizičkom boli.

PRVI SUSRET S LIFETECH CENTROM I PRVI REZULTATI

Dolaskom u LifeTech Centar već nakon nekoliko dana   primijetila sam prve rezultate. Cirkulacija se poboljšala, a stabilnost se postepeno povećavala iz dana u dan. Poznato je da je kod ozljeda ovakvog tipa jedan od najčešćih problema osjećaj propadanja i osjećaj nestabilnosti. Danas se osjećam sigurno i mogu s punim povjerenjem ne samo stati na nogu, već raditi rotacije i bočne pokrete. I ono što je najbitnije, pritisak da moram hodati isključivo pravocrtno je nestao.

U LifeTech centar sam došla kad su mi kvadricepsi bili iscrpljeni do te mjere da nisam mogla biti na nogama dovoljno vremena da pripremim ručak. Svakodnevni rad i dolazak u LifeTech centar mi je vratio energiju u cijeli organizam i sada sigurno hodam svaki dan te radim i niski skip. Sigurna sam da bi fizioterapeuti bili više nego zadovoljni da vide ovakav napredak u ovako malo vremena.

NAKON 10 GODINA OPUŠTENO I SIGURNO KORAČAM KROZ ŽIVOT

Prvi puta nakon 10 godina imam rezultate. U LifeTech centru sam shvatila da je potrebno istovremeno tretirati cijelo tijelo, a ne samo lokalizirani zglob koji mi je zadavao probleme.

ČEMU ME BORAVAK U LIFETECH CENTRU NAUČIO

Sada shvaćam da korištenjem ovih znanja i sportaši mogu ne samo zaliječiti već i prevenirati potencijalnu ozljedu, unaprijediti svoje zdravlje te izbjeći nepotrebne pauze zbog ozljeda koje mogu nastati.

Za mene su naučene tehnike sada stvar osobne higijene i način na koji mogu sama osjetiti svoje tijelo te sigurno i opušteno na prirodan način nastaviti rasti i razvijati se.